Menü
  • Szabadidő

Nyírbátori Kyokus-hin Karate SE

A Bátor Karate SE 1996. novemberében alakult a következő céllal: a karate sport minél szélesebb rétegekkel való megismertetése, a szabadidő egészséges és kulturált eltöltése, felüdülés és pihenés biztosítása, a kulturális és szórakozási igények kielégítése. Tehetségek felkutatása, felkészítése és versenyeztetése a karate sportban.

A kezdeti időkben főleg a tömegsport jelleg került előtérbe, de néhány év után már a versenyeken is megjelentek az egyesület tagjai, eleinte csak az utánpótlás korosztályban.

Az egyesület hosszú évek óta folytat egy szisztematikusan felépített munkát, amely alapján az utánpótlás korú gyerekek nevelésével, menedzselésével, versenyeztetésével olyan hazai és nemzetközi eredményeket ért el, mellyel városunk jó hírnevét viszik határon innen és túl. Ennek a munkának eredménye ként az utánpótlás korosztályból felnőtt egy generáció, akik sikereiket felnőtt versenyzőként is folytatni tudják. Így már nem csak az utánpótlás, de a felnőtt korosztályban is sikereket érnek el.

Rengeteg hazai és nemzetközi megmérettetés és siker után kilépett az egyesület a legmagasabb szintű európai küzdőtérre is, az Európa Bajnokságokra, ahol mint nemzeti válogatottak vehetnek részt a versenyzők.

2006-ban, a Budapesten megrendezett Európa Bajnokságon lépett tatamira az egyesület első válogatott versenyzője Tóth Helga személyében, aki az U18-as korosztályban képviselte hazánkat. 2007-ben Vilniusban, Litvániában született meg az első Európa Bajnoki érem Tóth Helga jóvoltából, aki U18-as korosztályban a dobogó harmadik fokára állhatott.

2009-ben jött az újabb szép eredmény, Magyar Levente Kijevben U18-as korosztályban Európa Bajnoki címet szerzett.

2010-ben a spanyolországi Logronóban Tóth Marcell szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

2011-ben Kielcében Karczub Miriam U16-os korosztályban Európa Bajnoki ezüstérmet szerzett.

2014-ben Karczub Zalán az azerbajdzsáni EB-n az U18-as kategóriában harmadik lett.

2015-ben a lengyelországi Bytom városa rendezett Európa Bajnokságot, itt Vágó Gréta az U16-os korosztályban-, Karczub Zalán az U21-ben szerzett EB bronzérmet.

2016-ban Karczub Donát Szófiában az U16-os kategóriában EB II. lett.

2017-ben született meg az egyesület első felnőtt Európa Bajnoki érme. Karczub Zalán a dániai Roskilde városában megrendezett kontinens viadalon a III. helyen végzett. Itt Vágó Gréta U18-ban ezüstérmes lett.

Karczub Zalán a dániai bronzérmes helyezésével bekerült az Európa Válogatottba, melynek tagja ként részt vehetett a négy évente megrendezésre kerülő 6. Súlycsoportos Világbajnokságon, Kazahsztánban.

2018-ban ismét Lengyelország rendezett Európa Bajnokságot, Wroclaw városában. Itt Karczub Zalán a felnőttek között újra bronzérmes lett, míg Karczub Donát az U18-asok mezőnyében Európa Bajnoki címet szerzett.

2019-ben az Utánpótlás Európa Bajnokságon Prágában Kerezsi Csenge az U16-os kategóriában a dobogó második fokára állhatott, Karczub Donát az U21-es korosztályban bronzérmes lett.

2021-ben szintén az Utánpótlás EB-n Nagyváradon Kerezsi Csenge U18-as Európa Bajnok lett, Karczub Donát pedig megszerezte második U21-es bronzérmét.

2022-ben Karczub Donátot is beválogatták az Európa Válogatottba, melynek tagja ként részt vehet a 7. Súlycsoportos Világbajnokságon, melyet a lengyelországi Kielcében rendeznek meg 2022.09.23. és 25. között.

 

A versenyzők tulajdonképpen a tömegsportolók közül kerülnek ki, alapos előkészítés után. Esetükben fontos az életkori sajátosságok figyelembe vétele, az erkölcsi-akarati tulajdonságok fejlesztése, a közösségi szellem erősítése, helyes önvédelmi reflexek kialakítása, és a mozgáskoordináció fejlesztése.

Az egyesület kiemelt utánpótlás versenyzői is így kerültek kiválasztásra.

 Vincze Nándor, többszörös utánpótlás Magyar bajnoki, és diákolimpiai helyezett.

 Jaczina Marcell, utánpótlás Magyar bajnok, és diákolimpiai helyezett.

 Bihari Lili, többszörös utánpótlás Magyar bajnoki, és diákolimpiai helyezett, Dream Cup, Word Open második helyezett.

 Kerezsi Csenge, utánpótlás Magyar bajnok, diákolimpiai bajnok, ifjúsági Európa bajnoki második, junior Európa bajnok.

Nyírbátori Kyokus-hin Karate SE

Karcub Miklós - egyesületi vezető

4300 Nyírbátor, Édesanyák u. 7.

E-mail: karcub.sensei@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/batorkarate

Instagram: https://www.instagram.com/batorkarate_se/

Többet szeretnél tudni?
Segítségre van szükséged?

Keresd Soltész-Kondás Tímeát és Legyél Te is Nyírbátori!

    Személyes egyeztetés

    Hétfő - Csütörtök: 08.00-16.00 Péntek: 08:00 - 12:00

Itt is üzenhetsz nekünk