Menü
  • Szabadidő

Városi Sportpálya

Nyírbátor Város Önkormányzata az elmúlt években rengeteg erőforrást invesztált a helyi sporttelep fejlesztésére, mely a jövőbeli sporteredmények egyik alapját adják, hiszen az edzés, a motivációszerzés mindig egyszerűbb és könnyebb, ha jó környezetben tudjuk a választott sportága(ka)t űzni.

Ilyen sportág például a futball, amely kétségkívül Magyarország egyik legnépszerűbb sportja. Nyírbátorban utánpótlás nevelés is működik, amely remek lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok elkezdhessék futballkarrierjüket, majd folytassák azt egészen a nagycsapatba kerülésig és még annál is tovább. A nyírbátori sporttelep 4 futballpályával rendelkezik, melyből 2 természetes, 2 pedig műfüves borítású, azok közül pedig az egyik fedett, így kedvezőtlenebb időjárás esetén is lehetőséget ad a futballozni vágyóknak.

Ha futball, akkor nem feledkezhetünk meg a nagycsapat meccseiről sem, amely olykor-olykor kimondottan izgalmas párharcokat vív a bajnokság további résztvevőivel, szurkolni pedig fedett lelátó alatt tudunk. Az utánpótlás csapat meccsei a nagy műfüves pályán kerülnek megrendezésre, a kilátogató szülők, rokonok és barátok szintén fedett lelátó alatt szurkolhatnak.

Néhány éve beszerzésre került 2 db „Teqball” asztal, amely sportág a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával alakult ki. A sportágnak világszerte nagy sikere van, melyre kifejezetten büszkék lehetünk, hiszen magyar találmányról van szó. A futballban nagy szükség van a technikai tudásra, ezzel az eszközzel pedig azt könnyedén fejleszthető.

Az elmúlt években felújításra került a futballpályát körülvevő futópálya is, amelyen évente több futóversenyt is rendeznek, de természetesen a hobbi szinten futók, illetve a kocogni vágyók részére is rendelkezésre áll.

A komolyabb erőnlétre vágyók is biztosan megtalálják a helyüket a sportpályán, hiszen kialakításra került egy kondipark. A gumilappal ellátott területen többek között bordásfal, különböző húzódzkodók, fekvőtámasz elemek, haspad és hátpad oszlopok, lépegetők és multitréner is található.

A Nyírbátorban élő fiatalok körében is egyre népszerűbb a gördeszkázás, free-style rollerezés és BMX-ezés. A városban nem volt olyan jellegű pálya, ahol a fiatalok ezeket a sportokat gyakorolhatták volna, rendszeresen a város parkjaiban és utcáin űzték ezeket a sportokat, mely sportolással nem csak a saját testi épségüket, de a városban lakók épséget is veszélyeztették. Az extrém sportra vágyók részére az önkormányzat építtetett egy skateparkot, melyet 2019 óta lehet használni, ott nyugodtan trükközhetnek, csúszhatnak, ugrathatnak az úgynevezett piramison, vagy félcsőben.

A gyermekek nagy örömére a régi fürdőmedence helyére egy játszótér került, amelynek fundamentuma egy 3 árbócos hajótest, a fedélzet pedig csúszdán keresztül is elhagyható a folyami homok „tengerbe”. Emellett természetesen megtalálható még az alapkellékek közé sorolható 2 db hinta, 1 db fészekhinta, mászóháló, mászófal, íves híd, illetve 2 db rugós játék is, amely elemek biztosan nagy örömet okoznak az odalátogató gyerekeknek.

Manapság a sportkomplexumok abban az esetben tudnak versenyképesek maradni, ha nem csak különböző pályákkal rendelkeznek, hanem táboroztatni is tudnak. Felújításra került a sportpálya főépületének felső szintje, amely kb. 25-30 fő befogadására alkalmas szálláshely.

Az elmúlt időszakban a településen megnőtt a gépjárművek száma, erre reagálva a város vezetése a sporttelep mellett, a régi cipőgyár területén kialakított egy parkolót, hogy az odaérkezők is kényelmes és biztonságos helyen, a pályához közel tudjanak megállni gépjárműveikkel.

Nyitvatartási idő a hét minden napján 06 – 22 óra között.

Nyírbátor Város Önkormányzata az elmúlt években rengeteg erőforrást invesztált a helyi sporttelep fejlesztésére, mely a jövőbeli sporteredmények egyik alapját adják, hiszen az edzés, a motivációszerzés mindig egyszerűbb és könnyebb, ha jó környezetben tudjuk a választott sportága(ka)t űzni.

Városi Sportpálya

4300 Nyírbátor, Sport u. 4.

Erdei Zoltán  - üzemeltető

Tel: 06-70-502-5199

E-mail: sbnyirbatorilse@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/sbnyirbatorilse

Galéria

Többet szeretnél tudni?
Segítségre van szükséged?

Keresd Soltész-Kondás Tímeát és Legyél Te is Nyírbátori!

    Személyes egyeztetés

    Hétfő - Csütörtök: 08.00-16.00 Péntek: 08:00 - 12:00

Itt is üzenhetsz nekünk